Κορωνοϊός: Συναγερμός για τις μεταλλάξεις στο κέντρο της Αθήνας

18.05.2021 / 22:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 20

Συναγερμός στους ειδικούς έχει σημάνει η μετάλλαξη κορονοϊού που παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

Μαζί με τη βρετανική μετάλλαξη είναι τα δύο στελέχη που κυριαρχούν στην πρωτεύουσα και κυρίως σε Κυψέλη Πατήσια και Άγιο Νικόλαο, σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Mega.

Πρόκειται για μετάλλαξη αφρικανικής προέλευσης, που συνδέεται με στελέχη που εμφανίστηκαν στη δυτική Αφρική και συγκεκριμένα στη Νιγηρία.

Προς το παρόν, οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πόσο ανθεκτική είναι στα υπάρχοντα εμβόλια, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι σημαντικά πιο μεταδοτική, αυξάνοντας την ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Πλέον, η μετάλλαξη έχει εντοπιστεί στο 10,59% των δειγμάτων στην Αττική, Δυτική Ελλάδα 3,75%, Στερεά Ελλάδα 3,92% και στο 1,72% της Πελοποννήσου.

Συνολικά 1.050 δείγματα έχουν εντοπιστεί στην Επικράτεια, ενώ μελέτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αναφέρει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για την μεταδοτικότητα, αλλά ούτε για την ανοσολογική διαφυγή από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα