Κορωνοϊός – Στο βαθύ “κόκκινο” παραμένει η Αχαϊα – Εδώ και 1,5 μήνα δεν έχει ξεκολλήσει από αυτή τη ζώνη

26.03.2021 / 18:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÁÐÁÃÏÑÅÕÓÇ ÊÕÊËÏÖÏÑÉÁÓ ÊÁÉ ÅËÅÃ×ÏÉ ÔÇÓ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ ÓÔÇÍ ÐÁÔÑÁ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÁÍÄÑÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÓ)

Στο “βαθύ κόκκινο” παραμένουν η Αχαία και η Αιτωλοακαρνανία με βάση της ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά. Η Αχαΐα κλείνει πλέον 1,5 μήνα από την μέρα που βρίσκεται σε αυτή τη ζώνη (από τις 13 Φεβρουαρίου).

Οι περιοχές που παραμένουν στην βαθιά κόκκινη ζώνη είναι η Αττική, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα, η Βοιωτία, η Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, η Ευρυτανία, η Αργολίδα και η Αρκαδία, η Κορινθία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Θεσπρωτία, το Ηράκλειο, η Λέσβος, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος».

Όπως επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, Ευρυτανία, Αρκαδία, Χίος, Ανώγεια και Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, εξέλιξη που αν συνεχιστεί θα επιτρέψει να βγουν από το βαθύ κόκκινο την άλλη βδομάδα. Επίσης, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από αύριο το πρωί στις 06.00 οι ακόλουθες περιοχές:

– Η Κοζάνη, που εμφάνισε αύξηση 81,8% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.

– Η Πέλλα που εμφάνισε αύξηση 101,9% (!) στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.

Στο βαθύ κόκκινο εντάσσεται και ο δήμος Γρεβενών που τα ενεργά κρούσματα σχεδόν τετραπλασιάστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά και ο δήμος Κιλκίς που παρουσίασε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων 129,4% τις τελευταίες 10 μέρες. Τέλος και ο δήμος Βέροιας, όπου τα ενεργά κρούσματα παρουσίασαν αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα