Κορωνοϊός: Στο «τραπέζι» το μέτρο της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους

21.08.2021 / 12:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 48

Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» είπε μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οκονόμου.

«Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν» θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί. «Αυτό είναι άδικο» είπε για τους ανεμβολίαστους ο κύριος Οικονόμου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά στο ΣΚΑΪ. «Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» πρόσθεσε με νόημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επαναφοράς της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αν αυτό προτείνουν οι ειδικοί. «Είναι ένα πολύ σημαντικό ενδεχόμενο. Αν το υποδείξουν οι ειδικοί οφείλουμε να το εφαρμόσουμε… Πάμε σε μικρότερες θερμοκρασίες, επιστρέφει ο κόσμος από τις διακοπές του θα υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός και στην κίνηση έξω. Είναι ένα μέτρο που απέδωσε και αξίζει κανείς να το ξαναδεί»…

Διευκρίνισε ότι για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν κριτήρια που «έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας» π.χ. ψώνια, εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων και μάσκα. Υπάρχουν άλλοι χώροι όμως που δεν εξασφαλίζεται διαφορετικά ο περιορισμός της διασποράς και εκεί, «πρέπει ο καθένας να τεθεί αντιμέτωπος με τις ευθύνες που έχει. Αυτό αφορά τη διασκέδαση, τις μετακινήσεις…».

Όσοι είναι εμβολιασμένοι, θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή. Γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει, δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η οικονομία ξεκαθάρισε. ο κύριος Οικονόμου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα