Κορωνοϊός: Στις περιοχές υψηλού κινδύνου Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

20.08.2021 / 19:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ko 2

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, η Γερμανία κατατάσσει, από την Τρίτη, την Κρήτη και άλλα ελληνικά νησιά του νότιου Αιγαίου στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, εκτός από την Κρήτη, κατατάσσονται στις περιοχές υψηλού κινδύνου η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος, η Νάξος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Υπενθυμίζεται πως η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών στη νησιωτική χώρα απασχολεί έντονα και την εγχώρια Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία και έχει εισηγηθεί, άλλωστε, τοπικό lockdown για Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Περίπου 70 χώρες κατατάσσονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στις περιοχές υψηλού κινδύνου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κατά το ίδιο τηλεγράφημα. Από την Κυριακή, στις νέες περιοχές υψηλού κινδύνου κατατάσσονται περιοχές της Ιρλανδίας, στα Βαλκάνια το Κόσοβο και η Βόρεια Μακεδονία, και η Δομινικανική Δημοκρατία στην Καραϊβική.

Από την άλλη, από την Κυριακή, τα Κανάρια Νησιά και η Καταλονία μαζί με την πρωτεύουσά της Βαρκελώνη και τις παραλίες της Κόστα Μπράβα θα αφαιρεθούν από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Επίσης, η Ανδόρα και η Ουρουγουάη διαγράφονται εντελώς από τη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου. Σημειώνεται πως ταξιδιώτες προερχόμενοι από περιοχές υψηλού κινδύνου, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει, θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, αλλά μπορούν να απαλλαγούν από αυτήν μετά από πέντε ημέρες εάν το διαγνωστικό τους τεστ είναι αρνητικό.

Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει. Για τη Βραζιλία, τέλος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε όχι μόνο να την κατατάξει στις περιοχές υψηλού κινδύνου αλλά και να θέσει ακόμη αυστηρότερους κανονισμούς καραντίνας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα