Παρασκευή, 24.09.2021, 12:02 πμ

Κορωνοϊός: Στην «κόκκινη» λίστα του Ισραήλ η Ελλάδα

03.08.2021 / 22:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 41

Το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ενισχύσει τα μέτρα καραντίνας για όσους επιστρέφουν στη χώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει να ελέγξει την εξάπλωση της μετάλλαξης Delta.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται στο Ισραήλ, στρέφοντας τις υγειονομικές αρχές στην απόφαση να αρχίσουν από αυτήν την εβδομάδα τη χορήγηση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, σε άτομα άνω των 60 ετών.

Επίσης, η χώρα επιβάλλει καραντίνα σε όσους επιστρέφουν στη χώρα -ακόμη και στους εμβολιασμένους ή σε εκείνους που νόσησαν και ανέρρωσαν- από χώρες τις οποίες χαρακτηρίζει «κόκκινες». Σε αυτές προστέθηκαν 18 χώρες, με την «κόκκινη λίστα» να περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισλανδία, την Ελλάδα και άλλες.

«Αρχής γενομένης από τις 12 Αυγούστου 2021, απαιτείται πλήρης απομόνωση για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και για τους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες» που έχουν επισκεφθεί αυτές τις 18 χώρες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ στην ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας για «σημαντική αύξηση της νοσηρότητας, προερχόμενης από το εξωτερικό».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα