Κορωνοϊός στην Αχαΐα: Μετά την εκτόξευση και πάλι στη ύφεση – Δεν υπάρχει συρροή

11.12.2020 / 19:53
κο 5

Αυξομειώσεις έχει ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας και αυτό δείχνει την δυναμική που έχει ο ιός ακόμα και σε διαστήματα lockdown.

Από τα συνολικά 60 κρούσματα που είχαμε τις δύο περασμένες ημέρες, την Παρασκευή κλείνοντας την εβδομάδα τα κρούσματα έπεσαν στα 12 σε ότι αφορά την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας.

Από την ύφεση, στην άνοδο και από την άνοδο και πάλι στην πτώση. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές οι αυξομειώσεις αυτές είναι σε έναν βαθμό φυσιολογικές και από τη στιγμή που η περιοχή της Αχαΐας έχει επαφές τόσο με τις άλλες δύο περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδος, όπως και άλλα μέρη της επικράτειας της χώρας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συρροή που να παράγει κρούσματα. Όμως λόγω της εποχής είναι αυξημένες οι πιθανότητες των ενδοικογενειακών λοιμώξεων με τα μέλη των οικογενειών να μολύνουν το ένα το άλλο.

Πάντως, η πρόβλεψη για μείωση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα του Δεκεμβρίου εξακολουθεί να ισχύει

Στον υγειονομικό τομέα νοσηλεύονται συνολικά 42 ασθενείς στα νοσοκομεία της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, νοσηλεύονται στην κλινική 12 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ covid βρίσκονται εννέα ασθενείς από τους οποίους διασωληνωμένοι είναι οι επτά.

Από την άλλη στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας Άγιος Ανδρέας, νοσηλεύονται στην κλινική 15 ασθενείς και άλλοι έξι ασθενείς βρίσκονται στη ΜΕΘ, με τους τέσσερις να είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα έχουν δοθεί και αρκετά εξιτήρια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα