Κορωνοϊός στην Αχαΐα: 2.104 κρούσματα από τις αρχές του μήνα, πάνω από 1.230 ενεργά – Πόσα από αυτά στην Πάτρα

26.02.2021 / 19:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μα 5

Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων έπιασε για τρίτη ημέρα της εβδομάδας η Αχαΐα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Και όχι μόνο αυτό: Τα 122 κρούσματα που ανακοινώθηκαν για την Παρασκευή αποτελούν το νέο αρνητικό ρεκόρ για την Αχαΐα, μέσα σε μία εβδομάδα, σπάζοντας το ρεκόρ των 121 κρουσμάτων που είχαν σημειωθεί την Τρίτη.

Μέσα σε μία εβδομάδα σημειώθηκαν για την Αχαϊα δύο μαύρα ρεκόρ, ενώ το προηγούμενο ήταν αυτό των 112 κρουσμάτων στις 10 Φεβρουαρίου. Όλα αυτά δείχνουν πόσο μεγάλο είναι το επιδημιολογικό φορτίο για την Αχαΐα και κυρίως για την Πάτρα που από την οποία προέρχονται τα περισσότερα κρούσματα, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%.

Ταυτόχρονα με τα 122 σημερινά κρούσματα η Αχαΐα έσπασε το φράγμα των 2.000 κρουσμάτων για το μήνα που διανύουμε και φτάνει στο τέλος του. Συνολικά τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί από την αρχή του Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα φτάνουν από τα 1.982 τα 2.104.

Σε επίπεδο ενεργών κρουσμάτων, δηλαδή τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες 14 ημέρες στην Αχαϊα, ξεπερνούν ι τα 1.230, εκ των οποίων πάνω από 900 αφορούν την Πάτρα.

Αν λάβουμε υπόψη μας και τις εκτιμήσεις που λένε ότι η κορύφωση της έξαρσης του κορωνοϊού θα σημειωθεί στις 27 με 29 Φεβρουαρίου, τότε έχουμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα κρούσματα, με την έξαρση να φτάνει στο «κόκκινο».

Να σημειωθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός των κρουσμάτων αυτών αφορά τις κλειστές δομές της Πάτρας όπου και εκεί το φορτίο είναι επιβαρυμένο και υπάρχει διασπορά. Κυρίως όμως ο ιός έχει εισχωρήσει στην ανοικτή κοινότητα και ειδικότερα στις οικογένειες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα