Κορωνοϊός: “Σπριντ” από την Αχαΐα στο εμβόλια – Από τα 52.414 έφτασε μέσα σε 20 μέρες τα 77.315 και συνεχίζει

05.05.2021 / 20:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 13

Κοντά στα 25.000 εμβόλια κατά του κορωνοϊού έκανε η Αχαϊα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ανεβαίνοντας σκαλιά στην εμβολιαστική διαδικασία και έχοντας πατήσει το γκάζι με μεγαλύτερη ίσως δύναμη από κάθε άλλη επαρχιακή περιφερειακή ενότητα της επικράτειας.

Οι πίνακες που ανάρτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος πάνω στο θέμα των εμβολίων τα λένε όλα. Πριν από τις 15 Απριλίου, δηλαδή, όταν ξεκίνησε την λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο στο νέο λιμάνι της Πάτρας η Αχαία στο σύνολο της διαδικασίας αυτής, ήταν στα 52. 414 εμβόλια.

Από τις 15 Απριλίου μέχρι και σήμερα έφτασε τα 77.315 εμβόλια. Το γεγονός βέβαια έχει να κάνει με την προσθήκη του mega εμβολιαστικού κέντρου  που επιτάχυνε τα εμβόλια.

Όμως δεν οφείλεται μόνο σε αυτό. Σχετίζεται με τη μεγάλη διάθεση που έχουν δείξει μέχρι ώρας οι νεαρότερες ηλικιακές κατηγορίες για να κάνουν το εμβόλιο, αυτές των 30 -39, των 40-44 και των 45- 49, με την τελευταία να ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο και τις αιτήσεις στην Πάτρα και στην Αχαία να πέφτουν “βροχή”.

Πέρα από το mega εμβολιαστικό κέντρο, τα εμβόλια έχουν αυξηθεί αρκετά σε όλα τα κέντρα της περιοχής. Και δεν μιλάμε μόνο για την Πάτρα, αλλά και για την ευρύτερη περιφέρεια της Αχαΐας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το εμβολιαστικό κέντρο της Κάτω Αχαίας ξεπέρασε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα τα 3.100 εμβόλια, ενώ αυτό των Καλαβρύτων έχει θέσει σαν στόχο να ξεπεράσει μέσα στον Μάιο τα 5.000 εμβόλια.

Πλέον με την είσοδο των μονοδοσιακών εμβολίων της Johson – Johson θα μπορούν όλες οι ηλικίες να κάνουν το εμβόλιο εφόσον το επιθυμούν, ενώ η προσθήκη επιπλέον γραμμών στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και του ΠΓΝΠ, επιταχύνει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα