Παρασκευή, 17.09.2021, 10:38 πμ

Κορονοϊός: Σκέψεις για υποχρεωτικά τεστ και στους ανεμβολίαστους αυτοαπασχολούμενους

12.09.2021 / 21:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
test-1-2048x1434

Την επέκταση της υποχρεωτικότητας των μοριακών και των rapid test για τον κορονοϊό εξετάζει η κυβέρνηση. Πέρα από τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί για τους εργαζόμενους, στο τραπέζι των συζητήσεων – σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN – βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι αυτοαπασχολούμενοι.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση, σύμφωνα με το OPEN, θέλει να διασφαλίσει ότι και οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορέσουν να κάνουν με ασφάλεια τις δουλειές τους. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ετοιμάζεται και σχετική τροπολογία για το θέμα. Ως εκ τούτου, οι αυτοαπασχολούμενοι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους, όπως προβλέπεται για τους εργαζόμενους σε άλλες κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα, με κόστος 10 ευρώ που θα επιβαρύνονται οι ίδιοι. Επίσης, από αύριο, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, θα τεθούν γενικά σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και οι εν λόγω περιορισμοί περιγράφονται αναλυτικά σε ΦΕΚ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα