Κορωνοϊός – Σκέφτονται σοβαρά την επιστράτευση γιατρών και για τα νοσοκομεία της Πάτρας

24.03.2021 / 19:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Eπικίνδυνη πίεση στο ΕΣΥ με τους νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό να αυξάνονται ραγδαία βιώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Οι επιδημιολόγοι της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα, έχουν την ίδια ανησυχία, με αυτή για την Αττική.

Σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ υψηλά επίπεδα απλών νοσηλειών Covid και νοσηλειών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αχαΐας. Τεράστια ανησυχία εκφράζουν οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και το Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” νοσηλεύονται συνολικά περισσότεροι από 160 νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό και 48 ακόμη ασθενείς με βαριά Covid στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αχαΐα με πληθυσμό 288 χιλιάδες κατοίκους, είναι κατά 13 φορές μικρότερη από την Αττική.

 
Οι εφεδρείες των νοσοκομείων έχουν εξαντληθεί και σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr το Υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο επιστράτευσης γιατρών, καθώς στην έκκληση που έχει γίνει τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξε μικρή ανταπόκριση, όπως αναφέρουν πηγές. Κρατικοί αξιωματούχοι της Υγείας σημειώνουν συγκεκριμένα, ότι στη σχετική έκκληση που έγινε και μέχρι εχθές το πρωί, ανταποκρίθηκε μόνο ένας γιατρός από την Αμαλιάδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα