Κορωνοϊός σε Πάτρα και Αχαϊα – “Βαδίζουμε προς την κάμψη του ιού”

18.02.2021 / 20:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γα 6

Ικανοποίηση υπάρχει στις υγειονομικές αρχές για την σταθεροποίηση του κρουσμάτων στην περιοχή και κυρίως για την μη περαιτέρω εξάπλωση της διασποράς.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί τις περασμένες ημέρες από τον ΕΟΔΥ, με εξαίρεση την Πέμπτη όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 97, ωστόσο έγιναν περισσότερα τεστ από κάθε άλλη φορά στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας στη Περιφέρεια μιλώντας στο dete. gr για την πορεία του ιού εξέφρασε την άποψη ότι βαδίζουμε σε μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

«Αυτό δείχνουν τα δεδομένα. Τα κρούσματα έχουν σε έναν βαθμό σταθεροποιηθεί, όμως και θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει μία κάμψη του ιού ως αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες αρχικά στην Πάτρα και στην Αχαϊα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο από την μέρα που επιβλήθηκαν τα σκληρά μέτρα στην περιοχή υπάρχει μια πειθαρχία και μία συμμόρφωση εκ μέρους των πολιτών.

«Σε ένα μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι έχουμε πειθαρχήσει με τα μέτρα και αυτό είναι σίγουρα θετικό. Είναι κάτι που φαίνεται άλλωστε μέσα από τους ελέγχους που συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Πιστεύω έτσι ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή μας».   

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα