Κορωνοϊός: Σε φάση σταθεροποίησης η πανδημία – Σύμμαχος της διασποράς η ενδοοικογενειακή μετάδοση

23.09.2021 / 18:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fo

Ο κορωνοϊός είναι πάντα εδώ και απειλεί με τα κρούσματα να παραμένουν χιλιάδες και τη διασπορά σε όλη την χώρα μεγάλη κυρίως στα αστικά κέντρα.

Για την εξέλιξη της πανδημίας ενημερώνουν σήμερα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αρχικά η κα Γκάγκα ανέφερε: «Υπάρχει αυξητική τάση στη Βόρεια Ελλάδα που κυμαίνεται από 11 έως 36% ανάλογα με τον νομό».  Ακολούθησε η κα Παπαευαγγέλου: «Η πανδημία εμφανίζει σταθεροποίηση. Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι 34 έτη και 20.000 τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια.

Η σημαντική αύξηση σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα προμηνύει αύξηση της επιβάρυνσης του ΕΣΥ. Επικρατεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση στις εκδηλώσεις. Μικρότερη είναι η διασπορά στους εργασιακούς χώρους». Και συνέχισε, λέγοντας πως η πανδημία είναι μία πανδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων.

«Κατά 16% αυξήθηκαν τα κρούσματα σε παιδιά, καθώς αυξήθηκαν τα test λόγω του ανοίγματος των σχολείων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν έχει αυξηθεί», είπε στη συνέχεια η κα Παπαευαγγέλου.

Δείτε εδώ live

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα