Κορωνοϊός: Πτωτική τάση βλέπει ο καθηγητής Παρασκευής – Πότε θα καταργηθούν τα SMS

22.04.2021 / 19:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
χα 2

Αποκλιμάκωση του κορονοϊού στη χώρα μας βλέπει ο  Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής αναλύοντας τα σημερινά κρούσματα.

«Μετά από περίπου 40 ημέρες ο κυλιόμενος μέσος όρος της θετικότητας των επτά ημερών έπεσε κάτω από το 5%. Κάτι που επιβεβαιώνει την πτωτική τάση, εύθραυστη μεν, αλλά είναι εδώ», ήταν τα λόγια του κ. Παρασκευή.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα επιδείνωσης της κατάστασης σημείωσε ότι: «Τίποτα δεν αποκλείεται είναι στο χέρι μας αν τηρήσουμε τα μέτρα, αν χρησιμοποιήσουμε τα νέα μέσα με τον τρόπο που συστήνεται, θα αποφύγουμε και την αύξηση και θα έχουμε και μείωση».

«Σαν πρόταση είναι λογική, θα εξετάσουμε τις παραμέτρους και θα λάβουμε τις αποφάσεις», ανέφερε για την πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πιθανό λόγω και του ανοίγματος της εστίασης αλλά και των νέων μέσων που έχουμε στα χέρια μας είναι πιθανό να μην ισχύσει από εκείνη την ημερομηνία» τόνισε για τα SMS και την επικείμενη κατάργησή τους Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το SMS λειτουργεί ως ένα στοιχείο ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο».

Τέλος συνέστησε την χρήση των self tests στις περιπτώσεις που στο τραπέζι του Πάσχα συνυπάρξουν άτομα από διαφορετικές οικογένειες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα