Παρασκευή, 23.07.2021, 10:19 μμ

Κορωνοϊός – Πρόσω ολοταχώς για το… self testing

20.03.2021 / 8:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 37

Στον αντίποδα των “διορθώσεων” που εισηγήθηκαν οι Ειδικοί και υιοθέτησε η Κυβέρνηση, αποφασίστηκε η κατακόρυφη αύξηση των τεστ, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος της πορείας της πανδημίας.

Στη “μάχη” μπαίνει ένα νέο εργαλείο. Το τεστ το οποίο θα γίνεται με λήψη σάλιου από το στόμα και ο καθένας θα μπορεί να το κάνει μόνος του στο σπίτι. Τα self-test θα διατίθενται από τα φαρμακεία και θα κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν 4 κάθε μήνα με τον ΑΜΚΑ του.

Ο στόχος είναι να γίνονται έως και 10 εκατ. τεστ την εβδομάδα, και, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, Εκτός από τον έλεγχο της διασποράς, αυτό το μέτρο θα διευκολύνει και το άνοιγμα της αγοράς.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα η οποία θα εφαρμόσει την καθολική δωρεάν παροχή self-test σε όλους τους πολίτες.

Η παρουσία Σκέτσου

Να συναφθεί μία “νέα συμφωνία εμπιστοσύνης” κράτους και πολιτών για την έξοδο με ασφάλεια από την πανδημία, ζήτησε ο Άκης Σκέτσος, ο οποίος παρέστη στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Η παρουσία του κ. Σκέρτσου, ενός από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, που χαράσσει τη γραμμή του Μαξίμου, είχε στόχο να επικοινωνήσει όχι μόνο το κυβερνητικό σχέδιο για το πέρασμα της χώρας στην άνοιξη, αλλά και ένα μήνυμα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στους πολίτες…

 Ένα μήνυμα ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κόπωση τους και επεξεργάζεται τις βέλτιστες δυνατές λύσεις για την έξοδο από το σκοτεινό τούνελ της πανδημίας.

Παράλληλα έκανε πρόσκληση για συστράτευση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για στάση ευθύνης με πιστή τήρηση των μέτρων αλλά και αποφυγή… “νέων διχασμών”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα