Παρασκευή, 12.08.2022, 8:21 μμ

Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown στη Δυτική Αττική

24.12.2020 / 20:23
γκο 79

Την παράταση του lockdown στη Δυτική Αττική εισηγήθηκε στην Πολιτεία η επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Τα έκτακτα μέτρα, που επιβλήθηκαν για τον κορονοϊό στην περιοχή και θα βρίσκονταν σε ισχύ μέχρι και αύριο (25/12), μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Αυτό που ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους, είναι ότι αν και σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής το επιδημιολογικό φορτίο υποχώρησε, στον Ασπρόπυργο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (24/12), η Αττική βρίσκεται στην πρώτη θέση των περιφερειών της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ: Καταγράφει 301 κρούσματα του νέου ιού.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

Λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου και κατόπιν έκτακτης σύσκεψης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής (Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας).

 απόφαση αυτή, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17-12-2020 (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα