Κορωνοϊός: Παραμένει βαρύ το φορτίο στην Αχαϊα – Πίεση στα νοσοκομεία – Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

15.02.2021 / 20:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 13

Σε ένα σταθερά υψηλό επίπεδο κινείται η Αχαία στον υγειονομικό τομέα.

Με τα 62 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την Δευτέρα η Αχαία έφτασε στο σύνολο από τις αρχές του μήνα τα 1.120 κρούσματα.

Τα περισσότερα από αυτά είναι από την Πάτρα η οποία παρόλο που βρίσκεται υπό αυστηρές συνθήκες lockdown εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες τα κρούσματα ακόμα δεν έχουν πέσει.

Από αυτή την άποψη το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι αρκετά κρίσιμο αφού μέσα από αυτό θα φανεί αν υπάρξουν τα ανάλογα αποτελέσματα μέσα από τα μέτρα που έχουν παρθεί και επέλθει μείωση.

Πάντως από αύριο όταν βγουν τα αποτελέσματα των δεκάδων μοριακών τεστ που είναι σε εκκρεμότητα θα φανεί αν η μείωση των κρουσμάτων το τελευταίο τριήμερο οφειλόταν στα λιγότερα τεστ ή έχει να κάνει με μία μικρή ύφεση μετά τα μέτρα που έχουν παρθεί.

Εκτός της ανοικτής κοινότητας όπου το φορτίο δείχνει να είναι αρκετά βαρύ. μεγάλη πίεση δέχονται και τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Το πρωί της Δευτέρας το σύνολο των ασθενών ξεπερνούσε τους 90 ασθενείς και είναι χαρακτηριστικό ότι οι εισαγωγές τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί κατά 80%.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα