Κορονοϊός: Πάνω από 32.500 κρούσματα σε παιδιά – Πολλές οι μολύνσεις και σε φοιτητές

05.03.2022 / 11:03
ÅÐÉÓÔÑÏÖÇ ÓÔÁ Ó×ÏËÅÉÁ - ÈÅÑÌÏÌÅÔÑÇÓÇ ÊÁÔÁ ÔÇÍ ÅÉÓÏÄÏ ÌÁÈÇÔÙÍ ÊÁÈÇÃÇÔÙÍ ÓÔÏ 1ï ËÕÊÅÉÏ ÃËÕÖÁÄÁÓ

Ο κορονοϊός χτυπάει τους νέους με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ να καταγράφουν 32.571 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, αν και εμφανίζεται μείωση κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα υπάρχει αύξηση της διασποράς στους φοιτητές σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Τα κρούσματα σε μαθητές (4-18 ετών) αποτελούν το 31% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά των αρμόδιων υγειονομικών αρχών του ΕΟΔΥ, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες είναι οι σχολικές αίθουσες που έχουν κλείσει εξαιτίας της διασποράς του ιού.

Η τάση, ωστόσο, εμφανίζεται να υποχωρεί κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αν και ο ρυθμός αποκλιμάκωσης εμφανίζεται επιβραδυμένος.

Τα κρούσματα είναι πολλά σε σχολεία και Πανεπιστήμια, αν και υπάρχει σαφής αποκλιμάκωση στην υπόλοιπη κοινωνία, σχολιάζει στο iatropedia.gr ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Ιατρικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης:

“Εγώ θεωρώ πως αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στα σχολεία είναι πολλά και τα κρούσματα στους φοιτητές του ΑΠΘ είναι πιο πολλά, από το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχει αύξηση -ήπια αύξηση βέβαια- με το άνοιγμα του εξαμήνου, ενώ την ίδια στιγμή δεν δικαιολογείται από τη διασπορά στην υπόλοιπη κοινωνία, γιατί η καμπύλη της Θεσσαλονίκης είναι πτωτική. Το οποίο δείχνει πως δεν είναι η εποχή που κάνει την έξαρση, αλλά η ανθρώπινη συμπεριφορά. Εμείς ανοίξαμε το εξάμηνο με 100% πληρότητα και ακόμα δεν κάνει αρκετή ζέστη ώστε να ανοίξεις τελείως όλα τα παράθυρα και ο εξαερισμός δεν είναι πολύ καλός. Οπότε γι’ αυτό υπάρχει διασπορά”, τονίζει ο ίδιος.

Μητσοτάκης: Πιστεύω σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες μέσα στα σχολεία

Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, ωστόσο -έστω και πιο αργή- δεν αποκλείει σύντομα την κατάργηση της μάσκας στις σχολικές τάξεις.

Στην εκτίμηση ότι σύντομα, μαθητές και καθηγητές, θα απαλλαγούν από τις μάσκες, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης την Παρασκευή (4/3).

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας:

«Από το Σάββατο (5/3) δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

H διασπορά της Covid-19 σε παιδιά και το πρωτόκολλο 50%+1 κρατά κλειστά δεκάδες τμήματα σχολείων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας 25 είναι τα σχολεία που έχουν τμήματα που παραμένουν σε αναστολή λόγω της διασποράς του κορονοϊού στους μαθητές.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ ποια σχολεία και τμήματα παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα