Κορωνοϊός: Όπλο το νέο άνοιγμα των εμβολιασμών για περαιτέρω μείωση του δείκτη θετικότητας

21.04.2021 / 21:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
go 21

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησε, η πανδημία του κορονοϊού έχει αρχίσει να φρενάρει και ο δείκτης θετικότητας συνεχίζει να έχει τάσεις υποχώρησης.

Το άνοιγμα των εμβολιασμών και σε άλλες ηλικιακές ομάδες αναμένεται να βοηθήσει πολύ στην περαιτέρω μείωσή του.

Η προσγείωσή του, πάντως, κάτω από το 4 είναι το ζητούμενο για τους ειδικούς προκειμένου η χώρα να γίνει πράσινη και να μπει στον δρόμο της αποκλιμάκωσης.

Το θετικό είναι πως για άλλη μια μέρα ο δείκτης θετικότητας βρέθηκε οριακά κάτω από το 5. Μετά από 61.323 διαγνωστικά τεστ το τελευταίο 24ωρο ο δείκτης βρίσκεται στο 4,91 δείχνοντας έστω και αργά ότι έχει ξεκινήσει να μειώνεται.

 Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ελεύθερη πτώση του δείκτη, όμως για να συμβεί αυτό απαιτείται ακόμα και άλλο χρονικό διάστημα. Να σημειωθεί ότι όριο συναγερμού είναι το 4 με τη χώρα μας να είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό πάνω από αυτό.

Κάτι τέτοιο άλλωστε αποδεικνύεται και από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα. Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 3.015 νέα κρούσματα, 86 νεκρούς και 831 συμπολίτες μας διασωληνομένους.

Οσον αφορά στις περιοχές που «βράζουν» η Αττική έχει την αρνητική πρωτιά με 1418 νέα κρούσματα, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 442, ενώ ανησυχία υπάρχει για την Λάρισα που έχει 101 νέες μολύνσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα