Κορωνοϊός – Όλα δείχνουν αποκλιμάκωση σε Πάτρα και Αχαΐα – Τα εμβόλια θωρακίζουν τον νομό

11.05.2021 / 21:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 16

Μικρή αύξηση των κρουσμάτων είχαμε στην Αχαΐα, με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς η αύξηση αυτή δεν προμηνύει κάτι κακό, χωρίς αυτό να σημαίνει και τίποτα το ιδιαίτερο.

Τι σημαίνει αυτό; Αν δεν υπάρξει η ανάλογη προσοχή είναι σίγουρο ότι η πτώση που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα από τις 10 Απριλίου και μετά με ολοένα και λιγότερα κρούσματα να εντοπίζονται στην περιοχή, θα ανακοπεί.

Και δεν αποκλείεται να σημειωθεί νέα έξαρση.  Για την ώρα πάντως βρισκόμαστε σε σταθερή αποκλιμάκωση με ολοένα και λιγότερα κρούσματα (με εξαίρεση την Τρίτη) να εντοπίζονται.

Η αποκλιμάκωση αυτή πέρα από τον αριθμό των κρουσμάτων, φαίνεται και από τρία ακόμα στοιχεία. Τον μειωμένο αριθμό των νοσηλειών, το σταθερή ιικό φορτίο στα αστικά λύματα , αλλά και από την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών στην περιφερειακή ενότητα της Αχαίας που θα θωρακίσει τον πληθυσμό και θα βάλει στοπ στους κινδύνους μια νέας έξαρσης της διασποράς.

Στα ενθαρρυντικά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε ασφαλώς και την τήρηση των μέτρων από την αγορά, τόσο στο εμπόριο και στην εστίαση, όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που έχουν ανοίξει.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι συνεχίσουμε να έχουμε την ανάλογη προσοχή και το που μπορεί να φτάσει μέσα στον επόμενο διάστημα αυτή η ύφεση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα