Κορωνοϊός: Οι περιοχές που προκαλούν ανησυχία μετά την «εκτόξευση» των κρουσμάτων σε αυτές

12.02.2021 / 22:22
γο 20

Τις περιοχές που προκαλούν ανησυχία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Οι περιοχές αυτές ανησυχούν τους ειδικούς καθώς παρά τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν το ιικό φορτίο παρουσιάζει αύξηση.

Εκτός από την Αχαΐα και την Εύβοια, οι οποίες μπαίνουν αύριο σε σκληρό lockdown ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως απαιτείται μεγαλύτερη επαγρύπνηση και αυστηρή εφαρμογή των μέτρων στους Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, οι οποίοι έχουν 67 και 54 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα, όταν στις 12 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο μεν Δήμος Θηβαίων είχε 67 ενεργά κρούσματα, ο δε Δήμος Τανάγρας 21. Και στις δυο αυτούς δήμους παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

Την Ιδιαίτερη προσοχή των ειδικών όμως έχει και η περιοχή της Βάρδας όπου το ιικό φορτίο δείχνει να αυξάνεται ανησυχητικά, όπως και η διασπορά στην κοινότητα. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά στις «κόκκινες περιοχές» παραμένει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 66, από 44 που ήταν στις 6 Φεβρουαρίου.

Ανησυχία όμως προκαλεί και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 160 ενεργά κρούσματα, όταν στις 6 Φεβρουαρίου -όταν και ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για το Δήμο Ρεθύμνης- τα ενεργά κρούσματα ήταν 85.

Τέλος, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου μπαίνει από αύριο και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ο Δήμος Καλυμνίων, όπου την 1η Φεβρουαρίου υπήρχαν 3 ενεργά κρούσματα, και αυτή τη στιγμή είναι 64, καθώς και ο Δήμος Καρπάθου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15 ενεργά κρούσματα, ενώ την 1η Φεβρουαρίου δεν υπήρχε κανένα ενεργό κρούσμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα