Παρασκευή, 17.09.2021, 10:13 μμ

Κορωνοϊός: Οι 7 covid-free περιοχές της Ελλάδας

07.07.2021 / 18:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 1

Λιγοστεύουν οι covid-free περιοχές της χώρας, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον σημερινό πίνακα του ΕΟΔΥ για τη θετικότητα ανά περιοχή την περασμένη εβδομάδα και εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στον πίνακα της επιδημιολογικής έκθεσης του κορονοϊού της Τετάρτης (7/7) για το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 28 Ιουνίου 2021 έως 04 Ιουλίου 2021 (2021-W26), στο 0,00% βρίσκονται η Θάσος, η Θεσπρωτία, η Ιθάκη, η Κάρπαθος, η Κέα, η Κύθνος και η Μήλος.

Αξίζει να αναφερθεί πως το status αυτό αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τους τουρίστες, για πολλούς από τους οποίους η αναζήτηση προορισμού διακοπών περιλαμβάνει, και αυτή τη χρονιά, το κριτήριο της υγειονομικής ασφάλειας.

Από την άλλη, το ότι η πανδημία του κορονοϊού εμφανίζει τάσεις ανόδου σε όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες – επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.820 κρούσματα μόλις το τελευταίο 24ωρο – θέτει εν αμφιβόλω το κατά πόσο οι περιοχές αυτές παραμένουν covid-free, λόγος για τον οποίο κυβέρνηση και ειδικοί συστήνουν διαρκώς στους πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους με την «Ελευθερία».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα