Κορωνοϊός: Ο πρώτος θάνατος ασθενούς με Όμικρον στην Ελλάδα

13.01.2022 / 20:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Medical staff work in the intensive care ward for COVID-19 patients in Thoracic Diseases Hospital of Athens in Greece on November 17, 2021. / Το ιατρικό προσωπικό εργάζεται στην Α' Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη νόσο του κορονοϊού (COVID-19) στο Νοσοκομείο Θωρακικών Νοσημάτων Σωτηρία της Αθήνας στην Ελλάδα στις 17 Νοεμβρίου 2021.

Μια γυναίκα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τη μεταλλάξη Όμικρον, σύμφωνα με το news4health.

Η γυναίκα, που ήταν διασωληνωμενη σε ΜΕΘ στο «Σωτηρία», επρόκειτο για ανεμβολίαστη ασθενή που έπασχε σύμφωνα με πληροφορίες από καρκίνο. Είναι ο πρώτος ασθενής που κατέληξε μετά από μάχη με τη μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται δύο κρούσματα με Όμικρον, που είναι τα πρώτα στην Ελλάδα. Το ένα αφορά μια γυναίκα και το δεύτερο μια ασθενή που διασωληνώθηκε για άλλη αιτία και βρέθηκε θετική στην μετάλλαξη Όμικρον. Δεν ελέγχονται όλα τα περιστατικά για το είδος της μετάλλαξης», αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η κ. Γκάγκα συμπλήρωσε πως «κάθε χρόνο έχουμε θανάτους και στην Ελλάδα από την γρίπη. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πως η Όμικρον δεν προκαλεί θάνατο, γι΄ αυτό είναι σημαντικό οι ευπαθείς ομάδες και όσοι είναι άνω των 60 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, οι τριπλά εμβολιασμένοι έχει αποδειχθεί πως είναι καλά θωρακισμένοι».

Επίσης, η κυρία Μίνα Γκάγκα, όσον αφορά τα φάρμακα για τον κορονοϊό, τόνισε: «Ξεκινάμε τη χορήγηση των αντιικών χαπιών και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν έχει δοθεί άδεια και ο ασθενής θα υπογράφει. Αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα. Οι γιατροί θα συνταγογραφούν στις ίδιες ομάδες ασθενών. Θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία είτε από τα φαρμακεία των ασθενών. Είναι για τις ίδιες κατηγορίες ασθενών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα