Κορωνοϊός: Ο δείκτης θετικότητας και το δίλημμα για “άνοιγμα”

18.03.2021 / 22:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 26

Τη χρυσή τομή ψάχνουν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την πανδημία στην Ελλάδα, να χαμηλώσουν τα κρούσματα μεν αλλά… χωρίς να “πνίξουν” τους ήδη κουρασμένους πολίτες.

Όπως είπε στο MEGA ο καθηγητής παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής Θεοκλής Ζαούτης, «υπάρχει εξέλιξη στη γνώση όσον αφορά αυτό τον ιό. Μη ξεχνάμε πως υπάρχει ένας μεταλλαγμένος ιός που δεν τον είχαμε μπροστά μας στο πρώτο και δεύτερο κύμα, με διαφορετικά δεδομένα αποδοτικότητας. Έρχεται πάνω σ’ αυτό η κούραση του κόσμου και γι αυτό γίνονται οι συζητήσεις για ανάσα ή αναπνοή εκεί που μπορούμε να πάρουμε ανάσα, χωρίς να γίνει χειρότερη κατάσταση».

Σχετικά με την επέκταση του ωραρίου στις 21:00 τόνισε: «Γνωρίζουμε πως σε εξωτερικούς χώρους υπάρχει πολύ χαμηλότερη μετάδοση συγκριτικά με εσωτερικούς χώρους. Γνωρίζουμε πως εκεί που υπάρχει συνωστισμός είναι μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Δηλαδή εάν μπορούμε να βρούμε κάποιες δραστηριότητες που είναι σε εξωτερικούς χώρους και υπάρχει λίγος συνωστισμός…Αν ακολουθήσουμε αυτές τις γραμμές που γνωρίζουμε για τον ιό και τη μετάδοση του ιού θα μπορούμε να πάρουμε κάποια».

Σε ερώτηση για τα κομμωτήρια και τα στοιχεία που υπάρχουν επιδημιολογικά ανέφερε «Τα κομμωτήρια στο πρώτο και το δεύτερο κύμα λειτούργησαν με ασφάλεια, με ραντεβού, με λίγα άτομα σε εσωτερικούς χώρους με μάσκες οι υπάλληλοι και οι πελάτες, θεωρώ πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα κομμωτήρια με ασφάλεια».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα