Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: Εμβόλιο ή υποχρεωτικά τεστ για τους δημοτικούς υπαλλήλους

26.07.2021 / 22:11
ka 30

H πόλη της Νέας Υόρκης θα αξιώσει από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους της είτε να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είτε να κάνουν υποχρεωτικά ένα εβδομαδιαίο τεστ κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Το μέτρο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου, θα εφαρμοστεί σε περισσότερους από 300.000 ανθρώπους, μεταξύ αυτών αστυνομικούς, πυροσβέστες και εκπαιδευτικούς της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπου η μετάλλαξη Delta εξαπλώνεται με ανησυχητικό τρόπο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ο στόχος είναι η ανάκαμψή μας. Ο στόχος είναι να προστατεύσουμε τον κόσμο», τόνισε ο ντε Μπλάζιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος είχε ήδη υπογραμμίσει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Νέας Υόρκης θα έπρεπε σύντομα είτε να εμβολιαστούν κατά της Covid είτε να υποβάλλονται σε τεστ κάθε εβδομάδα.

Στη Νέα Υόρκη, το 59% των κατοίκων όλων των ηλικιών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, όμως ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί.

Σε εθνικό επίπεδο, μονάχα το 57% όλων των Αμερικανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 49% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Επισημαίνεται πως 57 ενώσεις που εκπροσωπούν εκατομμύρια γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες υγείας τάχθηκαν υπέρ του να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς. «Η υγεία και η ασφάλεια των Αμερικανών εργαζομένων, των οικογενειών, των κατοίκων και του έθνους εξαρτάται από αυτό», υπογραμμίζουν στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν σήμερα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα