Κορωνοϊός νέα μέτρα – Τι ισχύει και τι αλλάζει για την Αχαΐα

31.10.2020 / 12:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Στο παρά ένα γλίτωσε η εστίαση της Αχαΐας το κλείσιμο των καταστημάτων τις βραδινές ώρες ή καλύτερα το καθολικό κλείσιμο  των μαγαζιών που επιβλήθηκε σε άλλες περιοχές της Ελλάδος που βρίσκονται στο κόκκινο και στο πορτοκαλί.

 Οι πληροφορίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει μέτρα για την εστίαση και στις κίτρινες περιοχές, με κλείσιμο των μαγαζιών τις βραδινές ζώνες, από τις 9 ή τις 10 το βράδυ και μετά, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Το γεγονός ήταν μία ανακούφιση για του επαγγελματίες του κλάδου που αγωνιούσαν. Η μοναδική διαφορά για την εστίαση είναι ότι θα κλείνουν μισή ώρα νωρότερα, από τις 12: 30 στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Το σημαντικό είναι ότι από την στιγμή που οι υγειονομικές ζώνες χωρίστηκαν σε δύο, από τέσσερις που ήταν, θα είναι να παραμείνει η Αχαΐας, στην πρώτη ζώνη, σε αυτή του επιπέδου του πράσινου και του κίτρινου, δηλαδή.

Διαφορετικά μέχρι τον επόμενο μήνα που θα ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα, στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά εστίασης, καθολικά και όχι πλέον για λίγες ώρες.

Τι ισχύει τώρα για την Αχαΐα από την Τρίτη που θα εφαρμοστούν τα μέτρα και τι αλλάζει σε σύγκριση με πριν;

Αυτό που αλλάζει είναι η υποχρεωτική  χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς  χώρους και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα και μετά. Και τα δύο αυτά μέτρα θυμίζουμε ότι είχαν εφαρμοστεί για ένα διάστημα στο νομό.

Οπότε θα έλεγε κανείς μικρό το κακό για την αγορά από τη στιγμή που ουσιαστικά κανένα κατάστημα (και τα εμπορικά, καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είχαν επιπτώσεις για το λιανικό εμπόριο), δεν θα δουλεύει λιγότερες ώρες από ότι λειτουργούσε στην προηγούμενη κατάσταση. Αρκεί φυσικά να διατηρηθούμε μέχρι τον Δεκέμβριο σε αυτό το επίπεδο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα