Παρασκευή, 28.01.2022, 8:39 πμ

Κορωνοϊός: Μόνο με εμβολιασμένους εργαζόμενους τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα

01.12.2021 / 21:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ga 44

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο LiveNews ο Πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, φέτος, οι εργαζόμενοι στα θεματικά πάρκα, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι:

«Ναι. Έχουμε την αίσθηση ότι, είναι μια εποχιακή απασχόληση άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί, και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα, εφόσον για τους ενήλικες που τα συνοδεύουν ένα μεγάλο ποσοστό είναι εμβολιασμένοι, πολύ λογικά να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους.

Είναι χώροι διασκέδασης και κανείς δε θέλει να αποτελέσουν εστία μιας αναζωπύρωσης». Το ρεπορτάζ του newsit.gr αναφέρει, μάλιστα, πως σε πρώτη φάση τουλάχιστον, η κυβέρνηση «βλέπει» θετικά αυτές τις πρώτες εισηγήσεις των ειδικών.

Νωρίτερα δε, έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή, εισηγείται και κάτι ακόμη: Όσοι παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό, να το παίρνουν μόνο κάνοντας PCR τεστ και όχι rapid.

«Οι άνθρωποι που παίρνουν πιστοποίηση νόσου, εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR. Δηλαδή δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου που είναι αντίστοιχη του πιστοποιητικού εμβολιασμού… Γιατί είναι πολύ πιο αξιόπιστο τo PCR» τόνισε ο κύριος Εξαδάκτυλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα