Κορωνοϊός – Aπό σήμερα μόνο με αρνητικό PCR ή rapid η είσοδος στη χώρα

19.12.2021 / 11:56
ka 26

Συγκεκριμένα, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Αυτό έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του ελέγχου της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από ΟΛΕΣ τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Στον αέρα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο επίκεντρο της Συνόδου κορυφής θα βρεθεί η πανδημία καθώς και τα νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι στον «αέρα», καθώς εξισώνονται τα δύο πιστοποιητικά.

Στην Ελλάδα τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης όμικρον ειναι 11, οι οποίοι έχουν ήπια συμπτώματα είτε κάποιοι από αυτά, είναι ασυμπτωματικί. Όσο αφορά στην επιδημιολογκή κατάσταση της χώρας, καταγράφηκαν, 4801 νέα κρούσματα, 77 θάνατοι και 683 διασωληνωμένοι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα