Κορωνοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον 2: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

27.01.2022 / 19:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
A medical worker wears her personal protective equipment (PPE) at the Sotiria hospital, during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Athens, Greece, April 8, 2020. Picture taken April 8, 2020. REUTERS/Giorgos Moutafis

Η καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης, 27.01.2022, για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, έβγαλε… ειδήσεις, με σημαντικότερη το ότι ξεκινά η διάθεση των χαπιών κατά του ιού στην Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα, η ενημέρωση έγινε μόλις λίγα λεπτά αφότου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε ανακοινώσει την χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού, ενώ στην τελευταία ερώτηση που έγινε από τους δημοσιογράφους, ο Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε αναφορικά με την «μετάλλαξη Όμικρον 2» που έχει πια επεκταθεί αρκετά στην Δανία και έχει προκαλέσει ανησυχία.

«Έχουμε άλλα κρούσματα της Όμικρον 2 στη χώρα μας; Μας έχουν ανακοινωθεί δύο, βλέπουμε τα δεδομένα από τη Δανία που φαίνεται ότι η Όμικρον 2 είναι αυτή που υπάρχει στην κοινότητα. Ποια είναι η εκτίμησή σας για τη χώρα μας;» ρωτήθηκε συγκεκριμένα ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Και απάντησε: «Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα της Όμικρον 2, νομίζω θα πρέπει να ολοκληρωθεί η γονιδιακή ανάλυση ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα Όμικρον 2.

Δε βλέπουμε να υπάρχει κάποια σημαντική τάση αύξησης όπως αυτή που καταγράφηκε στην Δανία. Γενικά και από άλλες χώρες δεν θεωρούν προς το παρόν ότι θα αποτελέσει κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα