Κορωνοϊός – Μετά τις γιορτές έρχεται έξαρση και αύξηση των κρουσμάτων

31.12.2020 / 22:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 52

Την έντονη ανησυχία του για τις συγκεντρώσεις πολιτών σε σπίτια για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως «η κινητικότητα οδηγεί σε μικρή ή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού».

«Το πόσο μεγάλη θα είναι εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε κατά τη διάρκεια της κινητικότητας» υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ συμπλήρωσε πως τα κρούσματα μετά τις γιορτές θα είναι αυξημένα, φέρνοντας το παράδειγμα της Βρετανίας και των αποτελεσμάτων που είχε ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως έχει βοηθήσει πως το κρύο στη χώρα μας δεν είναι αρκετά τσουχτερό ακόμα. «Όμως Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι οι μήνες του χειμώνα που όλες οι ιώσεις γίνονται πιο μεταδοτικές, οπότε τότε θα έχουμε δύο αντιπάλους: το αποτύπωμα της χαλαρότητας των γιορτών και το κρύο. Αν ανοίξουμε και ταυτόχρονα δραστηριότητες όπως τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, τότε δεν θα ξέρουμε που θα πρέπει να αποδώσουμε την αύξηση που θα έχουμε μετά» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

Μιλώντας για τα κορονο-πάρτι και τις συγκεντρώσεις του ρεβεγιόν, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως «η συγκέντρωση είναι μέχρι 9 άτομα για να μπορεί να περιλαμβάνει δύο οικογένειες ή ανθρώπους από δύο σπίτια. Αν είναι 9 άνθρωποι από 9 διαφορετικά σπίτια, τότε το πράγμα αλλάζει».

«Όλοι πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα, ώστε να έρθουν τα επόμενα Χριστούγεννα που θα είναι πολύ καλύτερα» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Επίσης, ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων, σημειώνοντας πως «υπάρχουν ακόμα δύο προβλήματα: δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα το αποτέλεσμα της χαλάρωσης των γιορτών και δεν έχει φύγει ακόμα το β’ κύμα της πανδημίας, είναι ακόμα εδώ έστω και σε ύφεση».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ