Κορωνοϊός: Με λίστα αναμονής η εισαγωγή στις ΜΕΘ – Η δύσκολη επιλογή των γιατρών

16.03.2021 / 19:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 2

Ο κορονοϊός έχει φέρει σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση το σύστημα Υγείας της χώρας το οποίο έχει στην κυριολεξία γονατίσει. Οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι πλήρεις και οι γιατροί πλέον καλούνται να επιλέξουν τους ασθενείς που θα διασωληνωθούν.

Μια διαδικασία ομολογουμένως δύσκολη για τους γιατρούς με την πνευμονολόγο – εντατικολόγο Γεωργία Κωνσταντοπούλου να αναφέρεται στο θέμα. «Για μας είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπαίνουμε σε αυτή τη θέση. Δεν θα έπρεπε κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει ο τρόπος και η υποδομή ώστε όλοι οι ασθενείς να παίρνουν την ευκαιρία που τους αναλογεί» ανέφερε η γιατρός του Γενικού Κρατικού Νικαίας, τονίζοντας ότι οι γιατροί που νοσηλεύουν τους ασθενείς καλούνται να λάβουν την απόφαση.

 «Τη δεδομένη στιγμή έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τις κλίνες, ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτό που λέμε ότι υπάρχει πληρότητα 92%, είναι λίγο πλασματικό. Οι ελεύθερες κλίνες που έχουμε κάθε μέρα είναι κλίνες οι οποίες προκύπτουν από ασθενείς που διακινούνται ή δυστυχώς καταλήγουν στις ΜΕΘ» σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, εξηγώντας πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι από τις διαθεσιμότητες που βγαίνουν καθημερινά.

«Εκ των πραγμάτων η πληρότητα είναι στα 100% και δημιουργείται λίστα αναμονής στις εντατικές τις τελευταίες ημέρες» υπογράμμισε η πνευμονολόγος και εντατικολόγος του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Μιλώντας για τα κριτήρια που οδηγούν τους γιατρούς στην επιλογή, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «συνήθως έχει να κάνει με την ηλικία, τις συνοσηρότητες, ποιος έχει άμεση ανάγκη υποστήριξης, που δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα