Παρασκευή, 23.04.2021, 6:14 μμ

Κορωνοϊός: «Με 300 κρούσματα τη μέρα το άνοιγμα της αγοράς» – Τι λένε οι ειδικοί

08.03.2021 / 19:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μα 3

Εγκλωβισμένη στον κορονοϊό παραμένει όλη η χώρα με την κατάσταση να είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη με τα κρούσματα να είναι σταθερά σε τετραψήφια επίπεδ

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με την οικονομία και το άνοιγμα της αγοράς την ώρα που τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι στα ύψη. 

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής Νανοτεχνολογίας του τμήματος φυσικής ΑΠΘ, επισήμανε ότι για να μπορέσει η κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για σταδιακό άνοιγμα από το τέλος του Μάρτη, θα πρέπει υπάρξει αισθητή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

«Θα πρέπει να εξασφαλίσει στις 19 του μηνός ότι τα κρούσματα είναι σε πολύ χαμηλό αριθμό, από 300 και κάτω. Εάν το κατορθώσει, θα μπορεί κανείς να πει με κάποια ασφάλεια ότι μπορεί να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες».

Αν δεν έχουν αποδώσει, τότε η κυβέρνηση πρέπει να οργανωθεί και να πάρει κατάλληλα μέτρα». Ο καθηγητής επισήμανε πως το άνοιγμα των καταστημάτων την περίοδο των εκπτώσεων «μας έφερε ενάμιση μήνα πίσω» και αν δεν προσέξουμε τώρα «θα πάμε από την αρχή».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα