Κορωνοϊός: Μάθημα αλληλεγγύης από τις 10 νοσηλεύτριες της Κρήτης που πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν

18.11.2020 / 15:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios-giatroi-nosileytries-nosileutries-sotiria-nosokomeio-18-11-2020_0

Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη παραδίδουν πηγαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη «μάχη» με τον κορονοϊό. «Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Αρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο», όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι εξειδικευμένες νοσηλεύτριες, αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 8:20 το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου και από το πρωί της επόμενης μέρας θα πιάσουν δουλειά στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε γνωστή την είδηση που μοίρασε ελπίδα εν μέσω πανδημίας μέσω Twitter. «Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, 10 νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Αρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν» πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε στο σεβασμό της για τις 10 νοσηλεύτριες με ανάρτηση στο twitter. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει το σεβασμό όλων μας.

 «Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, με εξειδίκευση στις ΜΕΘ, μεταβαίνουν εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά της πανδημίας. Μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα