Κορωνοϊος – Κομβικό για την Αχαϊα το διάστημα του επόμενου δεκαπενθημέρου

11.01.2021 / 21:52
γκο 22

Αυξομειώσεις έχουν τα κρούσματα στην Αχαϊα, όμως, το θετικό είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι ώρας μια έξαρση στην ανοικτή κοινότητα που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη συνέχιση της σχετική ομαλής πορεία του κορωνοϊού για την περιοχή μας.

Ένα σημαντικό μέρος των τελευταίων κρουσμάτων που εντοπίζονται στην Αχαϊα, προέρχονται από την εστία των Καλαβρύτων και του γηροκομείου της εκεί Μητρόπολης.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος των συνεπειών της χαλαρότητας που φάνηκε να υπάρχει στην Πάτρα, αλλά και στην Αχαία την εορταστική περίοδο.

Το αν ο κίνδυνος αυτός γίνει πράξη είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία και το κομβικό σημείο θα είναι το διάστημα μέχρι τα τέλη του μήνα.

Εκεί θα φανεί αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων στην Πάτρα και στην Αχαία ή αν θα συνεχιστεί η ομαλή πορεία του ιού, μια πορεία που έχει βοηθήσει στο να κρατηθεί η περιοχή από κάθε άποψη και να αποφύγει την έξαρση που υπήρξε σε άλλα σημεία της επικράτειας.

Είναι η χρονική περίοδος που σύμφωνα με τους ειδικούς θα ξεκινήσει να δείχνει τα δόντια του το τρίτο κύμα της πανδημίας και είναι σημαντικό για την περιοχή να το… υποδεχθεί με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και μειωμένη διασπορά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα