Κορωνοϊός – “Κόκκινο” χτύπησε η αντιπαράθεση επιστημόνων για τον εμβολιασμό

23.08.2021 / 20:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 58

Υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν στο Live News ανάμεσα στον καθηγητή Βασιλακόπουλο και τον διευθυντή μονάδας τεχνητού νεφρού, Σωτήρη Βασιλείου. Οι δύο επιστήμονες διαφώνησαν σε έντονο ύφος για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας αρνείται να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πνευμονολόγου κ. Θεόδωρου Βασιλακόπουλου μέσω της συχνότητας του Live News.

Αγνοώντας το γεγονός ότι 1,9 δισ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε όλον τον κόσμο, ο 54χρονος γιατρός και πατέρας δύο παιδιών, Σωτήρης Βασιλείου, επιμένει να υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένα.

«Είναι ακόμα μη δοκιμασμένο και μη αδειοδοτημένο το εμβόλιο αυτό. Είναι γνωστό αυτό. Δεν είναι η υποχρεωτικότητα που μας ωθεί να μην το κάνουμε. Αν πιστεύαμε καθαρά ιατρικά για την υγεία μας και πρωτίστως για την υγεία των ασθενών μας πως έπρεπε να το κάνουμε θα το κάναμε», σημειώνει.

Πάντως, τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Βασιλείου είδε το σκληρό πρόσωπο του κορονοϊού νόσησε και πάλεψε μαζί του για 3 εβδομάδες. «Νόσησα σχετικά βαριά και κινδύνεψα γιατί δεν υπήρχαν συνάδελφοι παθολόγοι για να καλύψουν όλες τις ανάγκες», δήλωσε.

«Αυτό που λέει ο συνάδελφος δεν είναι αληθές. Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση από όσους κάνουν και τις 2 δόσεις του εμβολίου», τόνισε ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας.

Οι δυο τους συνέχισαν τη συζήτηση σε έντονο ύφος και πολλές διαφωνίες και ανταλλάσσοντας βαρύς χαρακτηρισμούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα