Κορονοϊός και τρίτη δόση εμβολίου: «Έτοιμοι αν το αποφασίσει η επιτροπή τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη»

02.08.2021 / 18:41
aka 7

Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, αναφέροντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη αν δώσει την έγκριση η Επιτροπή.

Αρχικά, στη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας είπε: «Περισσότεροι από 5.170.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 49% του γενικού πληθυσμού και στο 58% επί του ενήλικου.

Με μία δόση τουλάχιστον, έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 5.705.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 54,3% του γενικού πληθυσμού και στο 63,7% επί του ενήλικου».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την 3η δόση διευκρινίζοντας πως τις κατευθυντήριες οδηγίες θα τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

H Επιτροπή Εμβολιασμών, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, θα κινηθεί όπως και σε άλλες χώρες, σε τρεις άξονες: ανάλογα με την ηλικία, τους ανοσοκατεσταλμένους και τον χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός.

«Σε κάθε περίπτωση, τέλη μήνα αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Επιτροπή το αποφασίσει, θα είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε», τόνισε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα