Κορωνοϊός και Μετάλλαξη Όμικρον – Ποιο είναι το παρήγορο μήνυμα

29.11.2021 / 19:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 55

Ο κορωνοϊός συνεχίζεται την επέλασή του σε όλη τη χώρα, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι με την μετάλλαξη Όμικρον να επιτείνει την ανησυχία παγκοσμίως.

«Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, και δεν είναι λίγα, δεν έχουν μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν έχουν χρειαστεί διασωλήνωση. Αυτό είναι παρήγορο και ένα πρώτο μήνυμα αισιοδοξίας», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελένη Γιαμαρέλλου, παθολόγος λοιμωξιολόγος.

«Το μήνυμα για όλους τους πολίτες είναι μην πούμε ότι έρχεται ο καινούργιος ιός ξεχάσαμε το Δέλτα. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τρέξουν να εμβολιαστούν», συμπληρώνει.

Όπως λέει η κ. Γιαμαρέλλου, και με αφορμή τους θανάτους που αυξάνονται, οι ασθενείς δεν θα πρέπει να καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομείο αν δουν ύποπτα συμπτώματα, καθώς η έγκαιρη άφιξή τους μπορεί να τους γλυτώσει τη ζωή.  «Όσοι είναι άνω των 60 ετών πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Αν εμβολιαζόντουσαν όλοι, οι διασωληνώσεις θα μειώνονταν 5 φορές».

Σημαντική για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. «Τα μη φαρμακευτικά μέτρα, όπως οι μάσκες σωστά φορεμένες και οι μάσκες παντού, και σε ανοιχτούς χώρους, ο αερισμός δωματίων και η αποφυγή συνωστισμού είναι σημαντικά», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα