Κορωνοϊός – “Καμπανάκι” κινδύνου από τους γιατρούς εν όψει της έξαρσης του τέταρτου κύματος

21.07.2021 / 18:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 8

Η διασπορά του κορονοϊού που σύμφωνα με τους ειδικούς «φωλιάζει» αυτή τη στιγμή στα νησιά και εξαπλώνεται με ταχύτητα σε όλη τη χώρα αλλά και το γεγονός ότι πια έχουν αρχίσει να νοσούν και νοσηλεύονται ακόμα κι οι εμβολιασμένοι, έχουν χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου στους γιατρούς των νοσοκομείων.

Ήδη, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, το ενδεχόμενο της αύξησης, ξανά, των κλινών covid στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι στο τραπέζι.

 «Ο αριθμός των νοσηλειών έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Σταδιακά αυξάνονται οι νοσηλείες στις απλές κλίνες» περιγράφει στο Newsbeast την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΣΥ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και συνεχίζει: «

Τις επόμενες 20 μέρες θα φανεί αν αυτή η σταδιακή αύξηση θα οδηγήσει και σε αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ. Αυτό που κοιτάμε πολύ προσεχτικά είναι το ποσοστό αυτής της αύξησης των νοσηλειών- κινείται αργά και ελεγχόμενα ή θα κάνει κάποιο μεγάλο ξέσπασμα;»

Η κα Παγώνη εξηγεί πως η μεγάλη αγωνία των ειδικών είναι ακόμα ο τρόπος που οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό σε ανθρώπους μεγαλύτερους, ακόμα και εμβολιασμένους, σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή έχουν υποκείμενα νοσήματα. Για την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, οι εμβολιασμοί είναι αυτή τη στιγμή το στοιχείο κλειδί για να αναχαιτίσουμε την πορεία του κορονοϊού, η οποία έχει αρχίσει να «στραβώνει» επικίνδυνα.

Όπως μάλιστα σημειώνει η ίδια: «έχουμε αρχίσει να νοσηλεύουμε ακόμα και τους πλήρως εμβολιασμένους. Είναι μικρό ακόμα αυτό το ποσοστό, αλλά συμβαίνει. Αν η κατάσταση συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό, την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουμε να δεσμεύουμε και πάλι κλίνες covid τόσο στο νοσοκομείο Γεννηματάς όσο και στον Ευαγγελισμό».

Η κα Παγώνη εξηγεί και το πως γίνεται η διασπορά σε αυτή τη φάση της πανδημίας- «Τα μέτωπα είναι πολλά αλλά το μεγαλύτερο είναι στα νησιά με πολύ τουρισμό. Το βλέπουμε από τις προσελεύσεις στα νοσοκομεία.

Βλέπουμε ανθρώπους που γύρισαν από τις διακοπές τους να μεταδίδουν στη συνέχεια τον ιό σε όλα τα μέλη της οικογένειας τους στην πόλη. Κολλάνε ακόμα και τους εμβολιασμένους. Κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα αυτού του κύματος της πανδημίας- οι μικρότεροι έχουν ελεγχόμενα συμπτώματα όσον αφορά τους ίδιους αλλά μεταδίδουν έντονα».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα