Παρασκευή, 3.02.2023, 3:08 μμ

Κορωνοϊός: Καμπανάκι και στην Αχαϊά από την αύξηση των κρουσμάτων

27.12.2021 / 20:32
na 28

«Καμπανάκι» στις υγειονομικές αρχές της Αχαΐας έφεραν τα 231 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ στις 27 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά το διήμερο των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σε ημερήσια βάση από τις αρχές Δεκεμβρίου και μετά και έρχονται για να πιστοποιήσουν το επόμενο κύμα της πανδημίας που όπως όλα δείχνουν θα διαμορφωθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί κατά πόσο τα κρούσματα αυτά μπορούν να προέρχονται από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. Θεωρείται όμως σίγουρο ότι μέσα στις επόμενες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ένα σημαντικό ποσοστό των κρουσμάτων θα είναι από την  Όμικρον.

Για αυτό και τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αχαΐα αναμένεται να ξεπεράσει το φράγμα των 300, χωρίς όμως αυτό να είναι από μόνο του ανησυχητικό εφόσον η νοσηρότητα του ης μετάλλαξης δεν θα  είναι μεγάλη.  Πάντως τα κρούσματα μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου έχουν ξεπεράσει τα 1.500 και ο αριθμός αυτός μέχρι το τέλος του μήνα θα αυξηθεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα