Κορωνοϊός – Ιταλία: Οργισμένοι οι ξενοδόχοι – «Επιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό αλλά όχι μέσα στη χώρα»

29.03.2021 / 17:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
italy887

Οι Iταλοί ξενοδόχοι εκφράζουν την απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης, βάσει των οποίων οι πολίτες μπορούν να μεταβούν -αεροπορικώς – σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν τους επιτρέπεται να βγουν από τον δήμο ή την περιφέρεια, στην οποία διαμένουν μόνιμα, για να επισκεφθούν μια άλλη περιοχή της χώρας τους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιταλών Ξενοδόχων Μπερναμπό Μπόκα τόνισε χαρακτηριστικά: «τα ξενοδοχεία και ολόκληρος ο μηχανισμός φιλοξενίας μας έχει σταματήσει να λειτουργεί. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να επιτρέπονται τα ταξίδια εκτός εθνικών συνόρων, αλλά να απαγορεύονται τα ταξίδια εντός Ιταλίας».

Ο Μπόκα υπενθύμισε ότι «το Πάσχα των Καθολικών, σε έξι ημέρες, το 85% των ιταλικών ξενοδοχείων θα μείνει κλειστό, διότι όλη η Ιταλία θα μετατραπεί σε κόκκινη ζώνη, από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα 5 Απριλίου».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ιταλών ξενοδόχων, «κάποιες φορές είναι σαν να μην ξέρει η δεξιά, τι ποιεί η αριστερά», ενώ στις μεγάλες πόλεις με αξιοθέατα, όπου φέτος δεν υπάρχουν ξένοι επισκέπτες, θα μπορούσαν να ευνοηθούν -υπό συνθήκες ασφαλείας- τα ταξίδια ιταλών τουριστών».

Οι Ιταλοί μπορούν να μεταβούν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με αρνητικό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, χωρίς να πρέπει να μπουν σε καραντίνα, όταν επιστρέψουν. Δεν αποκλείεται όμως, μετά από τις διαμαρτυρίες των ξενοδόχων της χώρας, η κυβέρνηση Ντράγκι να υιοθετήσει, αυστηρότερα μέτρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα