Κορονοϊός – Ισραήλ: Το πέμπτο κύμα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι εδώ, δηλώνει ο πρωθυπουργός

19.12.2021 / 23:18
HEALTH-CORONAVIRUS-ISRAEL-2048x1365

Η μετάλλαξη Όμικρον οφείλεται στο πέμπτο κύμα του κορονοϊού που έχει ήδη ξεκινήσει στο Ισραήλ, δήλωσε σήμερα Κυριακή (19.12.2021) ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ, καλώντας τους πολίτες να προχωρήσουν τον εμβολιασμό τους με την ενισχυτική δόση αλλά και των παιδιών τους.

Νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ απαγόρευσε στους πολίτες της να μεταβαίνουν σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταχωρηθεί στην κόκκινη λίστα, στην οποία μπορεί να προστεθούν και οι ΗΠΑ, ώστε να εμποδίσει τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Οι περιορισμοί αφορούν τις περισσότερες αφρικανικές χώρες, καθώς και τη Βρετανία και τη Δανία ενώ πλέον ισχύουν και για την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ συνέστησε να προστεθούν επίσης σε αυτήν την κόκκινη λίστα οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με διπλή υπηκοότητα, καθώς και η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, η Ελβετία και η Τουρκία, κάτι που ακόμα δεν έχει επικυρωθεί από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Ναφτάλι Μπένετ υπεραμύνθηκε των ταξιδιωτικών περιορισμών, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητοι για να αποφευχθεί η προσφυγή σε νέα lockdown λόγω του πέμπτου κύματος του κορονοϊού. «Ο χρόνος πιέζει. Οι ευρωπαϊκές χώρες είτε έχουν επιβάλει καραντίνα είτε ετοιμάζονται να το κάνουν», δήλωσε ο ίδιος πριν από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

ADVERTISING

Οι ταξιδιώτες από χώρες που περιλαμβάνονται στην κόκκινη λίστα απαγορεύεται να εισέλθουν στο Ισραήλ, με ορισμένες εξαιρέσεις. Οι πολίτες και οι κάτοικοι του Ισραήλ που βρίσκονταν σε μια χώρα που πρόσφατα συμπεριελήφθη στην κόκκινη λίστα θα πρέπει να τηρούν καραντίνα μίας εβδομάδας μόλις επιστρέφουν.

Περισσότερα από 440 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν ήδη εντοπιστεί στο Ισραήλ, ένα μήνα μετά την ταυτοποίησή της στη Νότια Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα