Κορωνοϊός – Η κατάσταση στην Αχαΐα εξακολουθεί και προβληματίζει – Συνάντηση για τις μεταλλάξεις

25.04.2021 / 13:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 35

Προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση της πανδημίας στην Αχαΐα, η οποία αν και μετρά αισθητά χαμηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων, βρίσκεται σε σταθερά ψηλά επίπεδα στον αριθμό των νοσηλευομένων.

Χθες, από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 65 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, ενώ οι νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας έφθασαν τις 156.

Τα εξιτήρια που δίνονται στις νοσηλευτικές μονάδες αναπληρώνονται αμέσως, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ασθενών στις Κλινικές αλλά και στις ΜΕΘ Covid και στα δύο νοσοκομεία να παραμένει υψηλός.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 62 ασθενείς στις Κλινικές, δύο περιστατικά στην Παιδιατρική Κλινική και 23 ασθενείς στη ΜΕΘ Covid. Αντίστοιχα στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 60 ασθενείς στις Κλινικές Λοιμώξεων και 9 στην ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία για τις μεταλλάξεις μετά την ανίχνευση στην Πάτρα θετικού δείγματος με το στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης. Ο κ. Καρβέλης θα έχει συνάντηση αύριο με την υπεύθυνη του Εργαστηρίου του Παν/μίου Πατρών κα Μουζάκη προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των μεταλλάξεων και για την εικόνα που έχει καταγραφεί από τα δείγματα που εξετάζονται στα εργαστήρια.

26 ΝΕΑ ΣΕ ΗΛΕΙΑ – ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ

Στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν 15 νέα κρούσματα, ενώ στην Ηλεία 11 νέα. Στην Ηλεία μάλιστα σημειώθηκαν δύο ακόμα θάνατοι από κορωνοϊό εκ των οποίων μια μόλις 55 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.

Πηγή: Γνώμη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα