Κορωνοϊός: Η έκρηξη του δείκτη θετικότητας εντείνει την ανησυχία

15.02.2021 / 20:21
κα 9

Για 13 ημέρες ο δείκτης θετικότητας ήταν κάτω από το όριο κινδύνου. Η εκτόξευσή του στο 5,24 έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό. 698 τα νέα κρούσματα κορονοϊού και 26 θάνατοι. Παραμένει η θλιβερή πρωτιά για την Αττική.

Η Αττική λυγίζει από τον κορονοϊό με τα κρούσματα να κάνουν πάρτι στο Λεκανοπέδιο, το σκληρό lockdown βρίσκεται σε εξέλιξη την ώρα που ο δείκτης θετικότητας σημαίνει συναγερμό.

Και αυτό διότι για 13 ημέρες ήταν κάτω από το όριο κινδύνου, δηλαδή το 4, ωστόσο, σήμερα υπήρξε εκτόξευση. Ανέβηκε στο 5,24 δείχνοντας ότι η πανδημία είναι εδώ και επιμένει. Μπορεί τα τεστ που έγιναν να ήταν λίγα, συνολικά 13.304, ωστόσο ο δείκτης θετικότητας αποδεικνύει ότι ο κίνδυνος παραμένει ανάμεσά μας και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

Η τελευταία φορά που ο δείκτης θετικότητας πάνω από το 5 ήταν στις 7 Ιανουαρίου όταν τότε είχε φτάσει στο 5,80. Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί έχουν βάλει ως όριο το 4 και αν αυτός ο δείκτης είναι για κάποιες ημέρες υψηλός τότε μπαίνουν στη διαδικασία να εισηγηθούν μέτρα.

Όπως και να έχει η κατάσταση παραμένει δύσκολη και όσο ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε υψηλά επίπεδα γίνεται δυσκολότερη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα