Παρασκευή, 1.07.2022, 5:16 πμ

Κορωνοϊός – Η διασπορά πήρε τους δρόμους – Δεκάδες Αθηναίοι έρχονται προς Πάτρα μεριά

05.11.2020 / 20:54
2000 ÄÉÅËÅÕÓÅÉÓ ÁÐÏ ÔÁ ÄÉÏÄÉÁ ÁÖÉÄÍÙÍ (EUROKINISSI / ÐÁÔÅÑÁÊÇÓ ÄÉÏÍÕÓÇÓ)

Ουρές από αυτοκίνητα σχηματίζονται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στις εξόδους της Αθήνας προς την Κόρινθο και την Πελοπόννησο, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη από τα διόδια του Ισθμού και μετά.

Δεκάδες Αθηναίοι όταν πληροφορήθηκαν για το lockdown τους ενός μήνα πήραν τα αμάξια τους και τις οικογένειες τους, με προορισμό τα χωριά τους, προτιμώντας να περάσουν αυτές τις μέρες της καραντίνας μακριά από την Αθήνα.

Με ότι κινδύνους μπορεί να σημαίνει αυτό για την διασπορά που υπάρχει στην μετακίνηση πληθυσμών. Έτσι αρκετοί από αυτούς έρχονται και στην Αχαία, με δεδομένο ότι στην Αττική διαμένουν μόνιμα δεκάδες Αχαιοί.

Θυμίζουμε ότι η απαγόρευση της μετακίνησης πληθυσμών από νομό σε νομό ξεκινάει να ισχύει από το Σάββατο και μετά, άρα απομένει τουλάχιστον ένα 24ώρο για τους Αθηναίους για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό στην Αττική και να έρθουν στην Πελοπόννησο.

Χρόνος αρκετός για να… ξεκινήσει μαζί με αυτούς δρομολόγια και η διασπορά, κάτι που προφανώς δεν προννόησαν οι κυβερνώντες όταν ανάγγελλαν το διάγγελμα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα