Παρασκευή, 16.04.2021, 11:22 πμ

Κορωνοϊός: Έρχονται 200 νέες εισαγωγές ασθενών σε ΜΕΘ Covid

06.03.2021 / 10:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκα

Eiδικά μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιεί η ομάδα των ειδικών του Υπουργείου Υγείας για να λαμβάνει αποφάσεις, δείχνουν αυξημένη ανάγκη για ΜΕΘ Covid την ερχόμενη εβδομάδα.

 Παράλληλα, τα εξιτήρια φαίνεται να επιβραδύνονται, καθώς -όπως ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής κα. Βάνα Παπαευαγγέλου στη χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία- έχει αυξηθεί κατά μία εβδομάδα η νοσηλεία ασθενών στις Μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο κύμα της πανδημίας.

“Σήμερα οι διασωληνωμένοι συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στην ΜΕΘ κατά μέσο όρο μια βδομάδα περισσότερο από ότι παλαιότερα. Και αυτό, όπως καταλαβαίνετε, έχει και σαν αποτέλεσμα να γεμίζουν οι μονάδες πολύ πιο εύκολα, αφού υπερτερούν τα εισιτήρια των εξιτηρίων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παραθέτοντας στοιχεία, πρόσθεσε η ίδια ότι την τελευταία εβδομάδα στις Μονάδες Εντατικής εισήχθησαν 196 συνάνθρωποί μας αυξάνοντας την πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στο 63% στην επικράτεια, ενώ στην Αττική, η πληρότητα υπολογίζεται στο 87% “παρόλο που έχουν σημαντικά αυξηθεί οι διαθέσιμες κλίνες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών”, σημείωσε.

Ίδιος αριθμός εισαγωγών σε ΜΕΘ αναμένεται και για την ερχόμενη εβδομάδα, όπως επισήμανε η Καθηγήτρια, κάτι που σημαίνει ότι οι σχεδόν οι μισές από τις 200 εισαγωγές, θα γίνουν στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής. Υπάρχει μία πρωτοφανής πίεση στο Σύστημα Υγείας, που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, είπε:

“Η πίεση αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται και για τις επόμενες 3, ίσως και 4 εβδομάδες. Η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθυστερεί πολύ περισσότερο από ό,τι όταν συμβαίνει, αργεί”, δήλωσε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έγιναν 1.600 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής (στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια), ενώ ο μέσος όρος ημερήσιων εισαγωγών στα νοσοκομεία της Επικράτειας ήταν 330.

Iatropedia

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα