Κορονοϊός: Επιμένει η ανησυχητική εικόνα σε Ναύπακτο και Αμφιλοχία

26.02.2021 / 9:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
naupaktos

Στενά παρακολουθείται η επιδημιολογική εικόνα των περιοχών της Αμφιλοχίας και της Ναυπάκτου, αφού τα κρούσματα επιμένουν, σύμφωνα με τα καθημερινά στοιχεία των επιδημιολογικών εκθέσεων του ΕΟΔΥ.

Στην περιοχή της Αμφιλοχίας, η έξαρση που σχετίζεται κατά κύριο λόγο με ένα κοινωνικό γεγονός στα Σαρδήνια, επέφερε μια εξάπλωση που με βάση τα στοιχεία των τελευταίων 14 ημερών, έχει “δώσει” επίσημα 61 κρούσματα. Αριθμός πολύ υψηλός εάν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό στην περιοχή, αλλά και τις εκτιμήσεις των ειδικών, ότι συνήθως τα πραγματικά κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, εξαιτίας των ασυμπτωματικών κλπ.

Στη Ναύπακτο η εικόνα δεν είναι καλύτερη, μιας και τις τελευταίες 14 μέρες τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 58.

Και οι δυο αυτές περιοχές βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” των ειδικών , ενώ σε πρώτη φάση έχει μπει προληπτικά “λουκέτο” στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Αμφιλοχία και γίνονται συχνότερα μαζικά μοριακά τεστ και rapid.


Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποφάσεις για επιπλέον περιοριστικά μέτρα στις δυο αυτές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζονται όμως φόβοι, ότι εάν η κατάσταση επιμείνει ή επιδεινωθεί τότε ίσως να προκύψουν αυστηροί περιορισμοί. Κάποιοι μάλιστα εκφράζουν φόβους ότι αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να ισχύσουν για όλη την Περιφερειακή Ενότητα, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από κάπου.

Τέλος στο Αγρίνιο, τις τελευταίες μέρες, έχουν καταγραφεί επίσημα 51 κρούσματα.

agriniopress.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα