Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για 200.000 λουκέτα λόγω πανδημίας

21.03.2021 / 12:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τα 25

Για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μίλησε στο newsit ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Η πρόβλεψη που κάνει ο ίδιος για το τι θα ακολουθήσει είναι πραγματικά εφιαλτική αφού όπως λέει θα κλείσουν οριστικά λόγω της πανδημίας πάνω από 200.000 επιχειρήσεις.

«Κάθε μέτρο της κυβέρνησης που στηρίζει τις επιχειρήσεις είναι σημαντικό. Τα μέτρα λοιπόν είναι θετικά, είναι αρκετά, αλλά δεν είναι αυτά που χρειάζεται σήμερα η αγορά για να ανασάνει», λέει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Και συνεχίζει: «Χάθηκαν από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, από την αγορά 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Άρα τα χρήματα που είναι αναγκαία για να ορθοποδήσει η αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι πάρα πολλά γιατί θυμίζω ότι έχουμε πάνω από ένα χρόνο στα οποία η αγορά είναι κλειστή.

Έχει χαθεί ένας τζίρος συνολικά πάνω από το 50% αν το αντιστοιχίσουμε από το 2019-20. Άρα λοιπόν πρέπει να πω ότι τα μέτρα είναι καλά, αλλά δεν είναι αρκετά όσα χρειάζονται σήμερα οι επιχειρήσεις, τα δύο μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν απαιτήσεις μας εδώ και πολύ καιρό.

Το ένα μέτρο αφορά την πληρωμή των παγίων και  κυρίως για την εστίαση όπου περιμένουμε μαζί με το πακέτο ολόκληρο για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να ανακοινωθεί από τον κύριο Σταϊκούρα σύντομα και το δεύτερο έχει να κάνει με το «ΓΕΦΥΡΑ 2» δηλαδή πέρα από τους ιδιώτες θα έχουν στήριξη για τα δάνεια που έχουνε και οι επιχειρήσεις, κάτι που ζητούσαμε εδώ και καιρό γιατί δεν μπορεί να τιμωρείται η επιχείρηση η οποία έχει ένα ακίνητο και το οποίο το έχει βάλει μέσα στα περιουσιακά της στοιχεία.

Ασφαλώς λοιπόν έχουμε θετικά μέτρα, τα οποία επαναλαμβάνω όμως δεν είναι αυτά που περιμένουμε, εάν δεν βρούμε τρόπο να ανοίξει αγοράκι είναι αυτό που λέμε ότι πρέπει να βρεθεί το μείγμα προστασίας από τον κορονοϊό και άνοιγμα της αγοράς, τότε πολύ φοβάμαι ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεν τα καταφέρει θα είναι πάρα πολύ μεγάλος και θα ξεπεράσει τις 200.000 επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα