Κορωνοϊός: «Διαθέσιμη κλίνη δεν υπάρχει ούτε για πλάκα» – Στα όρια συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

04.03.2021 / 22:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ρα 89

Αποκαλυπτικά και ενδεικτικά της κατάστασης, είναι τα όσα είπε ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Μιλώντας στο MEGA, για τα όσα συμβαίνουν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας που εργάζεται, ανέφερε:

“Διαθέσιμη κλίνη δεν υπάρχει ούτε για πλάκα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό αυτήν την στιγμή είναι ακριβώς 100. Από αυτούς οι τέσσερις μάλιστα διασωληνώθηκαν σήμερα το πρωί».

Ο κύριος Παπανικολάου, τόνισε ότι οι 4 ασθενείς διασωληνώθηκαν στα απλά κρεβάτια στα οποία και παρέμειναν για νοσηλεία, μέχρι να βρεθεί κλίνη σε ΜΕΘ covid…

“Αυτή την περίοδο έχουμε κάτι που δεν το είχαμε πέρσι την Άνοιξη: Ένα εκρηκτικό μείγμα ταυτόχρονης αύξησης προσέλευσης ασθενών και covid νοσηρότητας και non covid νοσηρότητας. Δε μπορούν να εξυπηρετηθούν…

Σήμερα για παράδειγμα μέχρι το μεσημέρι δε μπορούσαν να προωθηθούν στο χειρουργείο οι ασθενείς που εισήχθησαν επειγόντως χθες, διότι οι αναισθησιολόγοι και το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν συνεχώς σε διασωληνώσεις και διακομιδές …”.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας έπεσε μεν από το όριο συναγερμού που είναι το 4 αλλά… δε σταματάει να “φλερτάρει” με αυτό. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο 3,98 ενώ τα τεστ που έγιναν είναι 55.702.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα