Κορωνοϊός – Δεν πέφτουν τα κρούσματα στην Αχαϊα παρά τις προβλέψεις – Πολλές εστίες στην Πάτρα

19.02.2021 / 20:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 9

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να υπάρχει μία σταθερότητα στην Αχαΐα και οι υγειονομικές αρχές να κάνουν λόγο για μία διαφαινόμενη κάμψη στην πορεία του ιού, όμως η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες δύο μέρες, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

Τα 97 κρούσματα της Πέμπτης και τα 104 της Παρασκευής είναι ανησυχητικά και δείχνουν ότι η διασπορά παραμένει μεγάλη, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Αχαΐα.

Με τα κρούσματα των τελευταίων δύο ημερών η Αχαΐα έφτασε πλέον τα 1452 στο σύνολο από τις αρχές Φεβρουαρίου και μένει να δούμε πότε θα μπει ένα φρένο σε αυτή την έξαρση που έχει ξεκινήσει από τα τέλη του περασμένου μήνα και δεν λέει ακόμα να σταματήσει.

Ειδικότερα, τα 104 κρούσματα αποτελούν το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ της Αχαΐας ύστερα από τα 112 που είχαν σημειωθεί στις 10 Φεβρουαρίου. Η μεγαλύτερη συρροή υπάρχει στην Πάτρα, με τις εστίες να είναι πολλές και διάσπαρτες, τον ιό να έχει εισχωρήσει μέσα στα σπίτια και την ενδοικογενειακή διασπορά να είναι μεγάλη.

Πάντως, οι μέρες για την υγειονομική πορεία της Αχαίας και της Πάτρας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Αν τα κρούσματα δεν πέσουν μέσα στην εβδομάδα ύστερα από ένα σκληρό lockdown που ήδη στην Πάτρα έχει κρατήσει πάνω από δεκατέσσερις μέρες τότε οι αρχές αναμένεται να συσκεφτούν για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το όλο θέμα

Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει να διαφαίνεται μία κάμψη, η οποία θα γίνει πιο ορατή τις τελευταίες ημέρες του μήνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα