Κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος η διασπορά στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

28.01.2021 / 20:07
γκο 7

Συνεχίζεται η διασπορά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ θετική βρέθηκε ακόμα μια νοσηλεύτρια που εργάζεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν ανήκησει στην Α’ Παθολογική Κλινική όπου υπήρξε η μεγάλη μετάδοση του ιού την περασμένη εβδομάδα, αλλά στην Β’ Παθολογική.

Αυτή την στιγμή εκτός μάχης, λόγω κορωνοϊού βρίσκονται 6 γιατροί (παθολόγοι και πνευμονολόγοι) καθώς και τουλάχιστον 10 νοσηλευτές.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Άγιο Ανδρέα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Στέλιος Τσόχατζης, που γνωρίζει τα δεδομένα εκ των έσω αφού εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

«Η διασπορά αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο υπάρχει και είναι μεγάλη, κυρίως στην Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική. Αυτό θα συμβεί, όπως λέμε εδώ και καιρό, εφόσον δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικά για να υπάρχει πρόληψη για την διασπορά της νόσου και αυτό θα γίνει με τακτικά, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό των νοσοκομείων.

Δυστυχώς έχει γίνει μια εστία υπερμετάδοσης του ιού, που έχει σαν αποτέλεσμα και οι ασθενείς να μην μπορούν να νοσηλευτούν και πολλοί να φοβούνται και να πηγαίνουν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα» ανέφερε ο κ. Τζόχατζης.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος για το εν λόγω θέμα απάντησε ότι: «με αστυνομικού τύπου παρεμβάσεις δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, ούτε όταν προκύψει το πρόβλημα και έχει διασπαρεί ο ιός στο νοσοκομείο, ξαφνικά να θυμηθούμε να κάνουμε τεστ στο προσωπικό. Αυτή η τακτική προλαμβάνει την διασπορά, όταν εξαπλωθεί δύσκολα μαζεύεται».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα