Κορονοϊός, δείκτης θετικότητας και σχολεία – Η αισιοδοξία των ειδικών και τα «αγκάθια»

10.01.2021 / 8:19
ko 1

Με “στρογγυλά” 800 νέα κρούσματα κορονοϊού το Σάββατο και -για πρώτη φορά μετά από καιρό- κάτω από 40 θανάτους στη χώρα μας, αρχίζει να φαίνεται μια μικρή αχτίδα φωτός για τους επιστήμονες που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας. Τι φοβούνται το επόμενο διάστημα.

“Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που βλέπουμε αριθμό θανάτων κάτω από το 40. Είναι πολύ σημαντικό αυτό” είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο MEGA για την πορεία της πανδημίας, συμπλήρωσε ότι “επίσης είναι σημαντικό ότι ο αριθμός στις εντατικές παρουσιάζει μια σταθερή μείωση. Ταυτόχρονα βλέπουμε όμως αύξηση νέων κρουσμάτων και αυτό θα επηρεάσει τις αποφάσεις μας, διότι οποιοδήποτε βήμα χαλάρωσης γίνεται σημαίνει κυκλοφορία του ιού”.Για άλλους, όπως ο καθηγητής γενετικής του Παν. Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης “τα σχολεία, είναι από τις πιο ασφαλείς δραστηριότητες που έχουμε, ειδικά αν μετρήσει κάποιος το κόστος που έχει η παραμονή των παιδιών πάνω από δύο μήνες στο σπίτι, νομίζω ότι ήταν απόλυτα σωστή η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία. Εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν και οι επόμενες βαθμίδες, θεωρώ ότι είναι μικρό το ρίσκο. Διότι νομίζω ότι αυτό θα ανοίξει την κοινωνία. Όλες οι

Mιλώντας στo ΣΚΑΪ, ο κύριος Δερμιτζάκης μάλιστα, είπε θα μπορούσαν σύντομα να ανοίξουν και τα καταστήματα, αλλά με ραντεβού.

“Να σκεφτούμε τι θα κάνουμε στην καθημερινότητα. Θα έλεγα να κάνουμε ένα πλάνο για να ανοίξουμε τις δραστηριότητες. Εγώ λέω να ανοίξουν τα καταστήματα με ραντεβού, με το μήνυμα SMS. Αν δούμε ότι και τα Θεοφάνεια δεν έχουν μεγάλο κόστος, θα τα άνοιγα αμέσως μετά… Η κινητικότητα αυξάνει τα κρούσματα. Αλλά η κινητικότητα υπάρχει… Μια κοινωνία έχει πιο οργανωμένη λειτουργία και καλύτερο τρόπο να κρατήσει τα μέτρα, όταν έχει ρουτίνα και όχι όταν είμαστε σε ρυθμό διακοπών”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα